Tomasz Darowski
Kierownik ds. Klientów Kluczowych w BRITA Professional i Certyfikowany BRITA Sommelier.
Dlaczego woda nie
smakuje?
Tajemnice sommeliera wody
Z Tomaszem Darowskim rozmawiał Bartłomiej Jęchorek
Kierownik ds. Klientów Kluczowych w BRITA Professional i Certyfikowany BRITA Sommelier.
Tajemnice sommeliera wody
Z Tomaszem Darowskim rozmawiał Bartłomiej Jęchorek
Wrażenia sensoryczne związane z wodą obejmują nie tylko smak i zapach, lecz także odczucia, jakie woda wywołuje podczas i po piciu. Istnieją wody, które np. powodują wysuszenie. Jeśli chodzi o preferencje, odczucie w ustach jest najistotniejszym wymiarem sensorycznym!
W systemach BRITA stosujemy dwa rodzaje filtrów. Filtr do wody zimnej Clarity Protect, który montujemy w standardzie, przez dekady był z sukcesem stosowany w placówkach ochrony zdrowia, w których bezpieczeństwo i higiena są najważniejsze. Oprócz węgla aktywnego znajdziemy w nim filtr wstępny oraz membranę mikrofiltracyjną, która ma pory o wielkości zaledwie 0,15 μm. Dzięki tak zaawansowanej technologii filtracji wydłużyliśmy cykl życia filtra do 12 miesięcy.